Pocit na zvracení, motání hlavy, nechutenství, bolest nohou, slabost

Poslední dobou (cca měsíc) jsem začala trpět ranním pocitem na zvracením a nevolnosti spojeným s nechutenstvím a občasným říháním. Oproti normálu je pro mě obtížné pozřít i jen malý krajíček chleba nebo celou porci oběda. Jako bych na žvýkání neměla ani sílu. Vždy se donutím něco sníst nebo jídlo rozložím do menších dávek během dne. Tyto pocity často doprovází také točení hlavy, malátnost a slabost. V průběhu dne pocit na zvracení a někdy i malátnost ustane, ale večer bývám unavená více než dříve. Spím však stále cca 8 - 9 hodin denně. Jelikož se s manželem pokoušíme o dítě, tak jsem aktuálně léčena se sníženou funkcí štítné žlázy (Euthyrox 50mg 1x denně a kontroly jsou v pořádku). Dále mi byla zjištěna anovulace, takže cca již 6tý cyklus beru Clostilbegit (50mg) na podporu ovulace. A plánujeme IVF. Ze začátku jsem si myslela, že je pocit nevolnosti vyvolán stresem, jelikož jsem po dlouhé době zase začala řídit auto. Ale během jízdy nervózní většinou nejsem. Navíc pocity nevolnosti mě většinou provází jen ráno. A už řídím nějakou dobu bez problémů a když jedu např. odpoledne, tak mi špatně nebývá. Zkusila jsem také vyřadit veškeré doplňky stravy, které jsem užívala pro podporu otěhotnění, jelikož jsem měla podezření, že mi některý nedělá dobře, ale ke zlepšení nedošlo. Další teorie, která se nepotvrdila, bylo vyřazení mléčných výrobků na snídani, ale také bez úspěchu. Mnohdy mi bývá špatně již před snídání. Mockrát děkuji za odpověď .

Odpověď odborníka:

Katko, je možné, že byste byla již těhotná? Co se Clostilbelgytu týče, měl by se užívat pouze po dobu 3 měsíců za přesného gynekologického sledování, zda došlo k ovulaci, pokud k ovulaci nedojde, mělo by se jeho užívání přerušit a i pokud k ní došlo a vy jste po dobu těchto 3 měsíců neotěhotněla, léčba by měla být ukončena. Další věc je ta, že pokud máte problémy se štítnou žlázou, tzv. funkční potíže štítné žlázy, to předpokládám, jelikož užíváte Euthyrox, není pro Vás Clostilbelgyt vůbec vhodný. Pocit na zvracení, točení hlavy atd. by mohlo být způsobeno vedlejším účinkem tohoto Clostilbelgytu, čili Vám doporučím ho přestat užívat, pokud se Váš zdravotní stav poté nezlepší, navštivte Vašeho praktického lékaře k celkovému vyšetření a provedení laboratorních odběrů. S pozdravem,k. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: