Pocit závratě

Dobrý podvečer, mám dotaz,který se týká mojí maminky,její 70 let,celý život byl zdravá a aktivní.Momentálně má vyšší tlak,který jí minulý týden velmi stoupl,s pocity slabosti,až na omdlení ji odvezli na pohotovost.Změřily ekg,odebrali krev na cukr,vše v pořádku,stále ji ,ale pálí mezi lopatkami a to většinou vždy po jídle,dnes opět pocit závratě,říká,že,když se napije něčeho sladkého tento pocit ji odezní.Děkuji mockrát za odpověď.Veronika

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Vzhledem k uvedeným obtížím bych doporučovala doplnit ještě ultrazvuk srdce (k vyloučení srdečního původu obtíží), monitoraci krevního tlaku (tzv. TK Holtera) a gastroenterologické vyšetření (ke zjištění případné refluxní choroby nebo vředové choroby). Vzhledem k tomu, že vaše maminka uvádí, že se jí uleví po vypití sladkého nápoje, bylo by ještě vhodné zaměřit se na výši hladiny krevního cukru. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x