Podezření na neuroboreliozu

dobry den,prodelala jsem dve preleceni lymske boreliozy,zjistena az pri brneni a necitlivost rukou,vnitrni tres a neklid.po preleceni priznaky ustaly.nyni po lecbe hladina borel.stale mirne zustava,ale nastaly caste bolesti hlavy nad pravym okem,po probuzenni nejcasteji,nekdy se rozvinou az v neschopnosti denni cinnosti-neco jako migrena.obcas slabost a semtam pocit tezkych rukou nebo jakoby pichnuti v jejich nervech.rentgen prokazal vychyleni 4-5 obratle,ale neurolog zamitl ze tyto priznaky by byly od patere-bolesti hlavy a ty ruce.maji podezreni na neuroboreliozu a chteji podstoupit lumbalku.poradte prosim co ted,mam po ranu casto stuhlou siji za krkem a furt mi praska v krku pri otaceni hlavy v noci.myslite ze je vse od patere nebo ta neuroborelioza spise?dekuji moc za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Vážím si Vaší důvěry, ale bohužel Vás zklamu. Nikdo by neindikoval lumbální punkci zbytečně- diagnosa neuroboreliosy se zakládá na likvorologickém nálezu, krevní testy /hladiny protilátek / nebývají dobrým kritériem.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření moči
Články: Vyšetření moči
Vyšetření moči patří mezi...
Léčba křečových žil nejsou jen tabletky a bandáže
Články: Léčba křečových žil nejsou jen tabletky a bandáže
Ano, jsou sice často první...
Akutní zánět nehtového lůžka. Jak ho rozeznat a léčit?
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
ABCDE: Pět písmen pomůže s odhalením rakoviny kůže
Články: ABCDE: Pět písmen pomůže s odhalením rakoviny kůže
I když se zodpovědně...
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: