Podezření s boreliozy

Dobrý den,paní Doktorko, Chtěl bych Vás poprosit o váš názor už asi 3 týdny jsme neustále unaven bolest svalů a zad,tlak v hlavě zvýšená teplota v noci špatně spím a mám zvláštní tlak a svědění na kůži.Prodělal sem CT mozku přiměřený nález, klasická sedimentace v pořádku, teď čekám na výsledky odběru na boreliozu.Známý mi říkal že se to nemusí potvrdit s testu tohoto typu ale mít ji i tak mohu jak bych měl potom postupovat dále?Prosím poraďte Děkuji...

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Problematika kontaktu imunitního systému s boreliovými antigeny není právě jednoduchá.Myslím,že právě proto zde vzniká terén pro různé pochybnosti a obavy.Moc Vás prosím,.důvěřujte svému ošetřujícímu lékaři,ať již jím je praktický lékař nebo neurolog.Všichni lékaři jsou v zásadě jednotně vzděláváni,řídí se při diagnostice a léčbě určitými postupy/v souladu s moderními poznatky/.Úlohou pacienta není si zajistit "správnou"péči,spíše jen dostatečně komunikovat,klást bez obav dotazy apod..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: