Podvrtnuti a natazeni vaz kolena

Dobry den,pred tydnem jsem upadla na sjezdovce,citila jsem trochu loupnuti a naslednou bolest na vnitrni strane kolena,avsak bolest zacala naplno az vecer,doktor diagnostikoval podvrtnuti a natazene vazy.Koleno bez otoku ci hematomu,bez naplne,menisky mam pry v poradku avsak me neposlal na zadne dalsi vysetreni,jen rentgen.Koleno mam zafixovane,ale nemohu ho uplne natahnout(napr.kdyz jdu spat),citim tlak a bojim se poskozenych menisku,lekar rika ze to chce cas a mam to stale ledovat,a hlavne tedy klid ze vazy se leci dlouho.Mam otazku zda i pri natazeni vazu muze byt pohyb omezen tak ze nohu plne nenatahnu?jinak bolest je po tydnu uz o hodne mensi,dekuji

Odpověď odborníka:

Omezení hybnosti kolena je při porušení, natažení nebo částečném přerušení každého vazu kolena, tedy i bočních fixačních vazů- Nicméně zcela nelze při omezení natažení kolena, neuvádíte kolik vám do plného natažení chybí, vyloučit poranění právě menisku. Při kontrole, pokud se stav nezlepší položte dotaz v tomto směru. Pokud se stav nebude jednoznačně pohybově lepšit bylo by na místě provedení magnatické rezonance Podle výsledku léčba. Okamžité toto vyšetření po úraze se zvykle neprovádí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: