Podvrtnuté koleno

Zdravím, pred 2 mesiacmi som si podvrtol koleno - opuch, omedzená hybnosť, bolesť. Bol som hned u lekára doporučil mi odpočívať a nenamáhať, keď sa to neliečilo vrátil som s ao 3 týždne a odporúčil mi rehabilitácie, po rehabilitáciach sa mi úplne obnovila hybnosť kolena ale po menšom namáhaní ma to začalo bolieť myslím že to je ACL a už sú to viac ako 2 mesiace a keď nič nerobím tak chôdza je bez problémov, ale akonáhle začnem behať alebo hrať futbal tak sa zase bolesť vrátí. Koleno nebolo operované kedže mám len 16 rokov a chcem sa opýtať, že či mám dať ešte dlhšiu pauzu a nechaž úplne ochabnúť stehený sval alebo viac namáhať a ignorovať bolesť, alebo ešte raz uvážiť operáciu. kedže ma doktor neposlal ani na magnetickú rezonanciu a rodičia boli proti, nemal som ani velmi na výber. Vopred ďakujem za odpoveď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Postižení ACL se obvykle projevuje nestabilitou a opakovanými distorsemi, Bolesti spíše svědčí pro postižení chrupavky či menisku . Pokud se stav nezlepšuje byla by vhodná arthroskopie. Rezonance je obecně výrazně přeceňována a její výsledky vždy nesouhlasí se skutečným nálezem

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x