Distorze kolena a natažení vnitřního vazu

Dobrý den, hraji závodně kopanou a při utkání jsem si podvrtl koleno. Došlo ke kontaktu se soupeřem a k násilnému zatlačení z vnější strany na zatížené koleno. Ucítil jsem prudkou bolest a cítil jsem jak koleno vyskočilo ( podvrtlo se ) a zase se vrátilo zpět. Měl jsem pocit, že mi v koleně i něco prasklo. U lékaře mi bylo řečeno, že mám podvrtnuté koleno a natažený vnitřní postranní vaz. Ostatní vazy a minisky mám podle lékaře v pořádku, ale nejsem si jistý. Po týdenní kontrole mi prováděli punkci. Při další kontrole po 14 dnech mi opět tahali vodu z kolena, žlutá tekutina prý lepší varianta. Mám ortézu již 3 týdny, nohu nemůžu úplně natáhnout ani pořádně pokrčit. Při pokrčení cítím bolest na vnitřní straně kolena. Výrazné zlepšení nepozoruji i když mírné zlepšení nastalo.Podle rentgenového snímku je vše v pořádku. Chci se informovat jak je dlouhé léčení při této diagnoze a návrat k plné zátěži a zda je normální, že se v kolenu neustále tvoří výpotek a koleno je nateklé. Lékař naordinoval ještě 14 dní klidu s ortézou a pak pozvolné zatěžování. Po jaké době od úrazu by měly problémy ustoupit a měl bych začít chodit bez větších problémů? Za odpověď předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Natažení vnitřního vazu nebývá spojeno s výpotkem, znamená to, že byla určitým způsmeb atakována i kloubní výslelka, která nebakteriálním zánětem často reaguje. Pokud je ale spojení s nedostatečným natažením kolena je třeba pomýšlet vzhledem k sovislosti mezi vazem a vnitřním meniskem na poranění tohoto menisku. Pokud se stav po naordinované době klidu a rehabilitaci neupraví bude asi třeba zvolit další diagnostické vyšetření, kromě lékařského vyšetření i vyšetření magnetickou rezonancí k ujasnění diagnozy. Jinak se jistě domluvíte se svým ošetřujícím lékařem

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: