Pokles..

Dobrý den pane doktore. Nemám zásadní problém, jen mě zajímá z jednoho důvodu odborný názor. Jak to napsat..vždy jsem byl v posteli výkonný muž s chutí na sex. Zhruba od ledna tomu tak není. Je pro mě těžší vzřušit se i dojít k vyvrcholení. Díky tomuto poznání i opadla chuť na sex. Po vyvrcholení cítím jakoby tupé tahání v oblasti varlat, šourku..směrem dovnitř, ale těžko se to popisuje. Zkrátka můj pocit je takový, že najednou je toto vše pro mé ústrojí náročnější a tím pádem ho mnohem méně vyhledávám než dřív. Je mi čerstvých 28. Beru betablokátor na srdce Bisoprol Mylan. Dříve jsem bral jiné betablokátory a u těch bylo vše v pořádku. Začlo to zhruba někdy, když jsem přešel na tento. Paní doktorka mi říkala, že něco podobného patří mezi nežádoucí účinky betablokátorů. Je to pravda? Vzhledem k tomu, že jsem mladší, tak je možné, že předešlé dva druhy betablokátoru mi napsal doktor, protože věděl, že u nich tyto učínky nejsou. U tohoto Bisoprolu už holt asi ano. Je mi jasné, že se nabízí rada změnit medikaci. Jenže mě zrovna ten bisoprol konečně pomáhá na srdce, jak má, tak bych nerad. Nebo myslíte, že už v tomto věku je to normální a prášky to vůbec není? A hlavní důvod proč Vám toto píšu - děda umřel na rakovinu prostaty. Může toto být nějaký projev tohoto problému? U urologa jsem byl naposlad asi v říjnu a prý v pořádku. Chvíli tedy zaváhal, jestli nemám zvětšenou prostatu, ale pak že prý ne. Asi dva měsíce zpět jsem byl na komplexnějších odběrech, kde mi mj. měřili PSA, která byla zvýšená 1.36 ng/ml, ale poměr fPSA/PSA byl už lepší - 0.443. Vzhledem k tomu, že vážím jen 60kg mi praktik řekl, že to bude ok. A i já sám jsem si pak na internetu našel, že by to mělo být dobré. Co si o tom myslíte? Mohlo by to něco značit, bude to nejspíš betablokátorem nebo holt už se mám smířit s tím, že to nebude jako za mlada :) ? Děkuji, přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Potíže jsou téměř jistě způsobeny novým lékem. Poraďte se s praktikem nebo internistou o změně. Ve Vašem věku nemusíte rakovině prostaty věnovat pozornost. Jedná se o nemoc starších mužů.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: