Polyvalentní obtíže

Před týdnem jsem zažila jakýsi "záchvat" a touto poradnou bych se chtěla zeptat, o co se mohlo jednat a jestli bych to měla nějak řešit. Začalo to únavou, přidaly se návaly zimy, po pár minutách do mě udeřila taková rázová silná bolest zad mezi lopatkami, nemohla jsem sedět, ležet, chodit (bolest vydržím hodně, ale tohle pro mě bylo k přes míru), pak přišla dušnost, v klidu jsem se soustředila na dech, ale hodně těžko se dýchalo natož mluvilo, i když jsem šla hodně pomalu ze schodu, tak jsem lapala po dechu. Zkoušela jsem se vyzvracet, ale nic ze mě nešlo než "šťávy" a sliny jsem plivala nebo co to bylo. Začal mě trošku bolet žaludek. Neprojevovalo se to jako když mě v minulosti "chytnul" žaludek nebo žlučník. Dostala jsem strach, řekla jsem to rodině a ti mě začaly strašit infarktem, ale žádné píchání u srdce jsem neměla. Událo se to během několika hodin a tak jsem šla to zkusit zaspat a nějak jsem i dokázala usnout a druhý den mi nic nebylo. Z jídla to být nemohlo. Nenapadá mě nic, co by to mohlo vyvolat. Ani žádná stresová událost mě nečekala. Co to mohlo být? Když to druhý den zmizelo a měl by o tom vědět lékař? Mohlo to být psychický? Mám strach, že se to bude opakovat. M.

Odpověď odborníka:

Hezký večer, doporučím Vám navštívit Vašeho praktického lékaře k podrobnějšímu vyšetření a laboratorním odběrům. Léčíte se s nějakou chorobou, užíváte dlouhodobě nějaké léky? Jaká je Vaše hmotnost a hodnota Vašeho krevního tlaku? Jste po nějaké operaci? Zimnice by mohla být příznakem infekčního onemocnění, či zakolísáním hladiny hormonů, bolest zad problémy s páteří, či skutečně bolest mezi lopatkami může někdy ukazovat na kardiovaskulární problém, proto bude vhodné, vyšetří-li Vám praktik i EKG. Jedla jste před touto atakou něco, či se to stalo na lačno? Přeji Vám, at se příště již nic podobného neopakuje a jen dobré výsledky u praktického lékaře, který podle nich zváží další možná následná vyšetření. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x