Pomalé hojení (podvrtnutého?) palce u ruky

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně hojení vazů/kloubů u palce na ruce. Před cca půl rokem mi byl zkroucen palec. Na chirurgii rentgenem (byl proveden 2x) nenašli zlomeninu, takže šlo asi jen o natažené vazy(?) Nosil jsem cca měsíc ortézu, mazal diclofenacem a otok a největší bolesti/citlivost po cca měsící ustoupili. Doteď mě však (tedy již cca 5 měsíců od sundání ortézy) palec při různých úkonech bolí. Nepracuji sice manuálně, ale občas člověk nějaký nástroj do ruky vzít musí a v takových případech se palec stále ozývá. Chtěl bych poprosit o radu, zda neexistují nějaké hojivé přípravky/postupy. Zmíněný diclofenac (či teď jsem používal Voltaren Forte) předpokládám jen ulevují od bolesti, ale hojivé účinky nemají. Rád bych se i té mírné bolesti zbavil. Po tak dlouhé době už je to velice nepříjemné, hlavně s ohledem na časy budoucí - obavy, zda se to někdy vůbec zahojí, nebo budu muset ještě x let říkat, že nemůžu pomoci se stěhováním apod., protože mě ten palec pořád bolí (vypadám pak jako simulant). Díky za jakékoliv rady, zdraví David

Odpověď odborníka:

Tady lze těžko radit na dálku po internetu, je třeba navštívit ortopeda a ne chirurga, který nemá s touto problematikou velké zkušenosti a řádně se nechat vyšetřit, je třeba nové rtg vyš. v spec. projekcích, klinické vyšetření a dle výsledku terapie, RHB + fyzikální léčebné metody

MUDr. Josef Mráček
MUDr. Josef Mráček

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: Orthopedia s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: