Porucha mikrocirkulace

Dobrý den, pokládala jsem dotaz do živého vysílání, ale MUDr. Radovan Fiala ho bez poznámky jako jediný vynechal. Proto prosím o odpověď. Loni v listopadu jsem byla hospitalizována na interně pro bolest nohy spojenou s otokem a celkovou chladností končetiny. Na UZ byl nalezen trombus někde u kolena DD však byly negativní. Přesto byla zahájena antikoagulační terapie. CT angiografie byla cca po 17 dnech v pořádku. Na cévním dr. doporučil Agapurin a Anopirin. Po měsíci jsem byla z nemocnice propuštěna, byla diagnostikována také zlomenina hlavičky lýtkové kosti, která se již hojila. Úrazu si nejsem vědoma. Celé se to uzavřelo jako porucha mikrocirkulace. V lednu se objevila makroskopická hematurie, která trvala do června. Ustala po 3 baleních Pamby. Cca do měsíce se ale objevila vysoká proteinurie, která trvá dodnes (PU kolem 20g/l/den, což je prý děsný nález). Absolvovala jsem biopsii ledvin kde byla zjištěna diagnoza FSGS - fokálně segmentovaná glomeruloskleroza. Nasazena léčba Prednisonem a Sandimmunem Neoral a další podpůrné léky, která trvá 3 měsíce a asi nezabírá. Prý to spolu vše může nějak souviset a jsem ohrožena trombozou. Můžete mi situaci nějak přiblížit a doporučit, čemu se vyhnout aby mě nic podobného nepotkalo? Léky které beru zvyšuji hladinu cholesterolu a dalších tuků, což ovlivňuje stav cév. Nyní mám již cholesterol vysoký a triglyceridy také. Je mi 36 let, bezdětná. Děkuji za každou odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji celkově upravit životosprávu, vyhnout se tučným jídlům, hormonální antikoncepci, dostatečně sportovat, a dodržovat pitný režim. To vše jsou faktory, které mohou vznik trombózy ovlivnit. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: