Potíže více nemocí

Dobrý den,prosím o vysvětlení několika zpráv. Páteř: CT a MRI s nálezem-nevelké osteoproduktivní změny obliterující přední SA prostor v úrovni disku C4/5 a C5/6 při relativně prostorném páteřním kanálu. MRI - těžká degenerace disku L5/S1 s edematozním prosáknutím pod END pláty a lehkou stenozou i.v. foramin. bez komprese nerv. struktur. Torpidní pravost. LIS s poruchou statodynamické funkce L pát. s radikul. sy SI při foramin. osteofytu L5-SI a HD LD-SI. EMG nález - stimul. nález v OBL. n tibialis dx v normě, při jehlové el. v myomu SI dx bez zn. axonální periferně neurogenní léze. MRI - chron. VAS C, LS pát. pravost. radikul. sy SI flekční blok k pát. na podkl. foramin. osteofyt. EMG nález - DML I. dx 4,35 mg, jde o obraz lehké sensimotor. neuropatie med. dx, při jehlové EMG nejsou přesvědčivé zn. radikulopatie C6, C7 I. dx. CT ledvin - prostornější dutý systém pravé ledviny, kalichopánvičkový systém je jemné konfigurace, inprese horního kalichu, mírný pokles pravé ledviny pod bod čarou. Endokrinologická ambulance - solitární uzel I. dx v nezvětšené štítnici bez progrese. Srdce - palpitace, spasmofilie, tachykardie - benigní MI vitium, parox. SVT v supresi. V listopadu 2008 jsem postoupila vzhledem náznaku infarktu selektivní koronarografii -výsledek ACD: v ostiu hladká stenotizace kolem 30% při konci katetru - nejspíše perikatetrový spazmus, dále bez AS změn do periferie RIP a RPLD bpn. A rad. I. dx., 4F, Allen test. pozit. Vysoký tlak. Vzhledem k dalším srdečním potížím a serologickému vyšetření na chlamydie, pneumonie IgA i IgG pozitivní, si lékařka myslí, že neustálé potíže dělají chlamydie. Je parvda, že asi rok a půl co dva - tři měsíce se opakují záněty ledviny a močového měchýře, kde celou dobu beru antibiotika. Mám i cukrovku typu II, latentní tetanii a lymskou boreliozu. Můžete mi prosím vysvětlit lékařské nálezy, jak pokračovat v léčbě nebo jak zmírnit nemoci a záněty a poradit, kdo se specializuje v na chlamydie v mém nejbližším okolí Ostrava,Olomouc....Moc děkuji za vysvětlení a odpověď. Hezký den.

Odpověď odborníka:

Páteř CT: známky degenerace páteřních obratlů bez známek výhřezu ploténky. Páteř NMR: ujasnuje nález CT tím, že největší změny jsou v oblasti přechodu páteře bederní do křížové - obratel L5-S1, tato ploténka je degenerovaná, je jakoby oteklá (edem) a lehce se vysouvá do otvorů, kterými vystupují v této oblasti nervy z páteře, ale nervové struktury těchto nervů nejsou utlačeny, což je důležité. Další popisy jsou z neurologova vyšetření, myslím, že pro vás nejsou nijak důležité, je to popis toho, co na vás neurolog shledal, popsaná lékařskou terminologií, které není třeba rozumět. Důležité je, že neurolog shledal jen lehké změny, bez nějakého těžšího nálezu, což souhlasí s nálezem na CT a NMR. Před - poslední popis je vyšetření ledvin, kde je jen prostornější pánvička-součást vylučovacích cest ledviny vpravo (anatomická varianta), bez známek onemocnění ledvin oboustranně. Endorinologicky máte uzel ve štítnici, další vyšetření by bylo vhodné...to je na endokrinologovi. Srdce - pocitujete bušení srdce, koronarografie prokázala zůžení jedné srdeční cévy o 30%, ale na stěnách cév srdce nebyly shledány změny podobné aterosklerose, proto toto zůžení bylo připsáno reakci cévy na vyšetření, tzv spasmus. Kdo se specializuje na chlamydie v okolí nevím, informace jistě najdete na netu, spec. stránky o chlamydiích jsou např. http://www.chlamydie.info/, kde jistě naleznete i kontakt na specialisty. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: