Potlačení alergie + infekce

Dobrý den, Před dvěma měsíci mi začaly dýchací potíže a obv. lékařka mě jako alergika (histamin, trávy, chlad..) poslala na alergologii. Během čekací doby při objednání na alergologii mi 2 x natekly rty a zmizlo to zase do 24h. Pak mi na alergologii udělali serii mnoha testů a vše negativní. Spirometr také v normě ač jsem sípal a měl pocit, že mi plíce jedou na 60%. Dostal jsem TILADE a ZIRTEC. Ale začaly další příznaky: svědivá vyrážka na kůži v různých místech těla (foto), občas nateklý ret, třes rukou, bolestivé břicho a občas pocit v krku, jako bych nemohl něco spolknout. To jsem přečetl jako nežádoucí vzácné účinky zirtecu, tak jsem to vysadil. A šel na vyšetření krve - tam zjistili zvýšené ASLO, jinak nic. Po vysazení zirtecu i tilade mi bolení břicha a tředot přestal a dýchací problémy se zatím nevrátily - snad je trochu to sípe. Ale ta kožní vyrážka je teď dosti nesnesitelná. Je možné, ež tilade potlačilo imunitu a rozšíři se ve mě streptokokolý zánět? Seděly by ty kožní problémy pžípadně nateklé rty? Co by se mělo dále otestovat? Děkuji za každou radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nyní jsem si ještě přečetla další Váš dotaz, kde jste ještě doplnil , že jste alergik na trávy, chlad. Ještě jednou zdůrazňuji, že by bylo vhodné najít antihistaminikum, které Vám bude vyhovat, nyní je sezona trav, tak byste bez léčby neměl být. Pokud by dechové obtíže přetrvávaly , volalila bych místo Tilade učinnější protizánětlivou léčbu. Doplňujiící vyšetření je v další odpovědi.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x