Potřebuji poradit

Dobrý den,byla jsem na vyšetření u gynekologa a zjistil mě chlamidii. Nález 2. -UREAPLASMA UREALYTICUM pozitivní- více 10 na 5/1ml. nechápu, kde jsem k tomu mohla přijít, mám stálého partnera a je mě 54 roků.Nemám ani žádné potíže! Je možné tuto infekci chytit i v bazénu?Několikrát jsme byli v Rakousku v termálních lázních. Beru Doxybene 200mg spolu s partnerem po dobu 15 dní jednou za 24 hodin. Bolí mě hlava a jsem malátná a není mě dobře.Chci se jen zeptat, zda bude toto přeléčení stačit, protože jsem se dočetla , že léčení je problematické a že se chlamidie vrací. Jak mám dále postupovat, bude mě dále lékař léčit, nebo jak se dále zjistí, že jsem se vyléčila?Přítel si stěžuje na pravou ledvinu, stále ho bolí, ale nechce jít na žádné vyšetření. Stydí se§ Děkuji za odpověď. Majka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, cesta přenosu je zejména pohlavním stykem, nicméně nelze vyloučit ani přenos předměty kontaminovanými sekrety nemocných. Tedy i v bazénu. Infekce může probíhat i bezpříznakově. Je předpoklad, že přeléčení by mělo stačit. Po léčbě lékař udělá kontrolní stěry, a zjistí tak případnou ne/přítomnost chlamydií. Co se týká partnera, nevidím důvod, proč by se měl stydět před lékařem, když má bolesti ledviny. K lékaři by zajít měl.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Chlamidie | Od: Karel | 12.1.2014 12:12
Dobry den,

mel bych nasledujici dotaz ohledne chlamidie.

Mam uz asi rok stalou partnerku (sex vetsinou nechraneny). Cely rok do Vanoc zadne problemy.

Na konci listopadu mela ma partnerka zanet mocoveho mechyre, ktery se skoro 100% pravdepodobnosti dostala po navsteve vyrivky v saune – byla lecena antibiotiky.

10 dni po jejim onemocneni jsme meli nechraneny sex. Zadne priznaky chlamidie jsem nemel.

Vzhledem k memu pobytu v zahranici jsme meli dalsi nechraneny sex po dalsich 14 dnech. Predpokladam, ze po tomto sexu jsem asi za tri dni mel paleni pri moceni, troska krve v moci a male vytoky – diagostikovana chlamidie. Dostal jsem 1-denni antibiotika a vypada, ze se je zase v pohode.

Otazka: Je mozne, aby u me diagnostikovana chlamidie, byla pricinou nechraneneho sexu a pochazela od partnerky, ktera prodela zanet mocoveho mechyre 4 tydny pred nasi pohlavnim stykem?

Diky za odpoved.

Karel

reagovat
re:Chlamidie | Od: Administrátor | 14.1.2014 11:39
Dobrý den Karle,
zkuste svůj dotaz přímo položit lékaři na našich stránkách http://www.ulekare.cz/poradna-rozcestnik do poradny. Zde se Vám bude náš specialista věnovat a na Váš dotaz Vám odpoví.
Děkujeme
Administrátor
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: