Prednison a vedlejší účinky

Dobrý den.Brala jsem 6 měsíců Prednison a nabrala jsem 9kg a necítím se vůbec dobře,ted´už 2 týdy nic neberu a zatím -1.5kg a tak jsem se chtěla zeptat jak dlouho trvá než to shodím a jestli to půjde všechno.Snažím se každí den cvičit.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Věrko, nabírání váhy je dost častý nežádoucí účinek. Pokud už prednison nemusíte užívat, určitě hmotnost shodíte, klidně všechnu, pokud se dokážete vrátit k vašemu původnímu životnímu stylu (nevím, jaká byla diagnóza a jestli je vůbec návrat možný). Rozhodně dejte pozor na svůj kalorický příjem - měl by být výrazně menší a také je důležitý pohyb, abyste neztrácela svalovou hmotu, proto je velmi dobře, že cvičíte. Návrat k původní hmotnosti je velmi individuální, ale pokud se opravdu zaměříte na nižší dávky jídla a pohyb, půl roku je jistě doba, kdy budete mít svoji původní hmotnost.

 
Líbí se vám odpověď?
+15 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: