Prednison, atarax v 6ti letech?

Dobrý den, mám syna 6 let, v únoru proděla neštovice, kdy ho kožní lékařka místo na neštovice léčila na svrab a od té doby se mu hrozně zhoršil ekzém, i přes léčbu medrolem a belogentem a belodermem jsme skončili v nemocnici, kde dostal léčbu Subcuvia, při této bere 3x denně Atarax, 3x denně Nalcrom, ráno 1 prednison, v poledne Singulair, večer Dithiaden. Stále má celé tělo červené, má nateklé uzliny v tříslech a stěžuje si na bolest nožiček. Je možné, že je to právě z prednisonu a Ataraxu? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nateklé uzliny bych příčila probíhajícím zánětlivým změnám v pokožce při atopickém ekzému, často může být atopická kůže infikována a uzliny reagují zvětšením. Bolest nožiček bych také nepřičítala léčbě Prednisonem a Ataraxem. Určitě projevy prokonzultuje s Vaším dermatolgem.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: