Prednison u dítěte

Hezký den. Chci se optat, zda mohu 12 leté dceři dát místo Rectodeltu /který má mít s sebou na švp/ a jí je nepříjemné zavést čípek, dát Prednison 20 třeba půl nebo celou tabletu , při větších alerg. obtížích. Díky

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Iveto! Zcela jistě můžete nahradit Rectodelt (metylprednisolon) Prednisonem. U 12-letého dítěte by měla být dávka 20mg jednou denně při alergické reakci dostatečná, ale je možno ji del potřeby i navýšit. Samozřejmě to není lék k delšímu podávání na alergie. Dejte jí raději s sebou obojí. Kdyby ji něco bodlo do jazyku/krku a otekla by, těžko by tabletu polykala. S pozdravem Petr Kadleček

MUDr. Petr Kadleček
MUDr. Petr Kadleček

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Ordinace U Pandy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: