Překotná rýma

Dobrý den paní doktorko, obracím se na vás s radou o pomoc a váš názor. mám doma ročního klučinu, který má velký problém rýmou. v půl roce dostal rýmu která mu trvala zhruba 3 měsíce. zpočátku byla pojena s nějakou nemocí protože měl teploty a zvýšené crp a dostal antibiotika. během těch 3 msíců co tu rýmu měl dostal ATB 2x. jednou od své lekařky a jednou v nemocnici de jsme skončili pro vysoké horečky a křeče. nakonec se z toho vyklubala 6 nemoc a malému krátce na to najednou rýma ustala. ted nějak začátkem října dostal rýmečku znova a k tomu i kašlal. paní doktorka říkala že to má na produškách a dala mu ATB. produšky měl pak čisté ale rýmu pořád katasstrofální. nepomohl ani pamykom ani spreje jako qiks a vincentk. otrivin mu to trošku spustil ale nezastavil. na ORL mu pan doktor da atb Zinat na 10 dnů protože má díky te rým i hrozně zalehlá ouška. ale po dobrání je výsledek stejný:-( tak mu předepsal sprey do nosu Avamys. jsem z toho docela nesvá protože je tam napsáno až pro děti od 6 let a mám strach at mu to nějak neublíží protože v letáku bylo mimo jiné i psáno že to může zpomalit růst.... Už má tu rýmečku dlouho a jsem z toho neštastná. ted mu navíc zase zežloutla ae jen ráno přes den je krásně bílá. nemůžete mi prosím nějak poradit. nechci aby z mého ročního syn byl pokusný králík a navíc aby do něho furt cpali atb. chtěl jsem zkusit colostrum od firmy essens ale colostrum prý je až od 3 let dítěte. ta fakt nevím. dýchá furt pusinkou bo má ucpaný nosík a zítra jeme na kontrolu s těmi oušky. navíc máme být očkování na poslední dávku prevenaru a hexavakcínu a s tou rýmou to nejde:-( poradte prosím co s tím. mockrát děkuju Marcela

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučovala bych zkontrolovat nosní mandle v době, kdy zrovna nebude mít rýmu, zda-li nejsou zvětšené. Avamys je sice určen pro starší děti, ale běžně ho užívají v jiných zemích děti mladší, takže bych se vedlejších účinků neobávala. Pravidelně zkuste nos prokapávat Vincentkou - několikrát za den, hleny se naředí a lépe se bude synovi smrkat. Doplnila bych imunologické, alergologické vyšetření. Colostrum je výborný preparát např.od frimy LR je určeno i pro maldší děti než je Váš syn.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x