Přenos hiv

Dobrý den. Chtěla bych se Vás zeptat jaké může být riziko přenosu viru HIV při kontaktu slin infikovaného člověka s análním otvorem, sliznicí..(když například vsune nasliněný prst do konečníku partnera). A také by mě zajímalo riziko nákazy při orálním sexu-když je muž aktivní,infikovaný a partnerka má nějakým způsobem poškozenou sliznici vaginy-mechanicky nebo zánětem. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lucie, určité riziko přenosu tu je, ale přítomnost viru ve slinách je velice nízká a další látky ve slinách ho přímo ničí - nebyl například prokázán přenos infekce při líbání, ale je jisté malé riziko přenosu sliny - krev, například pokud je v ústní dutině krvácející ranka. Podobně tomu je i sliny - sliznice vaginy nebo konečníku - pokud je poraněná, riziko nelze vyloučit.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x