Přenos hiv

Mám dotaz ohledně přenosu HIV při podání ruky.Když si s někým podám ruku a měl by na ní malou stopu krve,které bych si nevšiml a já bych si po chvíli dal prst do nosu,kde mi zrovna tekla krev. Je touto cestou možná nákaza?

Odpověď odborníka:

Tento způsob přenosu nemoci je vysoce nepravděpodobný.
Doporučuji informovat se například zde:
http://www.hiv-prevence.cz/zpusoby-prenosu.html
S pozdravem
Karel Bláha - praktický lékař

MUDr. Karel Bláha
MUDr. Karel Bláha

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 7

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření děložního čípku
Články: Vyšetření děložního čípku
Vyšetření děložního čípku...
 Alergie u psů a její možné projevy
Články: Alergie u psů a její možné projevy
Díky civilizaci a jejím...
Sexem k astmatickému záchvatu?
Články: Sexem k astmatickému záchvatu?
Astma a alergickou rýmu...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Cholesterol pod lupou: víte, co přesně znamenají naměřené hodnoty?
Osm pádných důvodů, proč nechat dítě očkovat
Články: Osm pádných důvodů, proč nechat dítě očkovat
Záleží vám na zdraví vašeho...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: