Prepracovanost

Dobrý den pane doktore od 18 se starám o syna a mám k němu postoj, že mě má mít jakkoliv chce není rozmazlený je mu rok a sedm měsíců a když něco chce poprosi, když něco nemůže dostat většinou se nevzteka, ale lehne si kamkoli a trucuje chvilinku, ale kvůli němu nepíšu... Nerada bych zmíněný postoj měnila, ale stále se v noci budi podle období a nálady i 8x za noc a k ránu si zaknoura často. K jádru věci uspavame způsobem že lezime bříškama k sobě a pije z lahvičky u toho ho hladim a placam po zadečku a do 10 minut spí lahvičku a pohladit vyžaduje, ale jak jsem již psala i 8x za noc a ráno. Jsem těhotna v 31tt čekám holčičku a poslední noci je syn hodně neklidný. Když vstávám tak mám pocit že jsem vůbec nespala a dnes v noci jsem se po noční lahvičce snažila usnout odhaduji půl hodiny možná hodinu a najednou na mobilu uběhly dvě hodiny zřejmě už spím mikrospanky jaké může mít takto nekvalitní spánek důsledky? Musím se starat o malého nemůžu si dovolit být jakkoliv omezená v péči o něj tak už jsem dostala trochu strach nemá kdo mi ho pohlídat ani když musím např. k lékaři. Poradíte mi něco kromě více odpočívat? Jsem z toho trochu vyděšená tak prosím hlavně napsat jaké důsledky může mít takto již dlouhodobě nekvalitní spánek jsou i měsíce kdy nestihnu spát za celou noc ani hodinu a půl v kuse. Občas se s malým vyspim aspoň odpoledne souvisleji hodinu a půl zřídka i dvě. Děkuji a omlouvám se pokud je to napsáno poněkud zmateně snažila jsem se napsat co nejvíc informací a asi jsem přeskakovala od jedné informace k druhé.

Odpověď odborníka:

Milá Martino. Chápu,proč jste zmatená a rozechvělá a cítím s Vámi. Nezapomeňte,že to nejcennější v každé mamince,tedy i ve Vás jsou mateřské instinkty. Zkuste méně přemýšlet a konejte srdcem!!! Budete-li ustrašená,rozechvělá,přenese se úzkost na Vašeho syna a bude zřejmě dál špatně spát. Je třeba: Abyste mu vysvětlila, že nosíte pod srdcem děťátko.Že teď všichni musíte o děťátko pečovat. A do péče patří hlavně dostatek spánku maminky. Dejte mu najevo,že jej nebudete milovat méně,než dítě,které se narodí. Váš syn s Vámi nemusí spávat v posteli a láhev s pitím si může vzít sám- požádejte jej o to-vlídně i důrazně. Zkuste synovi dávat Sedalia sirup-2xdenně- volně prodejný v lékárně. Pokud je k mání nějaký táta dětí,mohl by se synem ve Vaší přítomnosti promluvit sám-viz to, co jsem výše napsal. ... a Vy byste mohla jen souhlasně pomrkávat. Síla ženy vychází ze síly(a něhy:-) muže!!! Ozvěte se, jak se Vám daří na mens-sana@seznam.cz Nezapomeňte se na miminko těšit,hladit jej,zpívat mu-vy všichni,včetně malého nespavce:-) !!!! s :-) a přáním všeho dobrého Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: