Preservativ

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat zda je možné, že mám alergii na preservativ. Už ho nechci používat, ale zase se bojím nemocí. Po styku s kondomem mám vždy svědění a výtok. A jednou jsem i z toho měla kondylomata, která jsem vyléčila. Ale už se bojím mít sex s kondomem, ale i bez něj. Je možné, že je to alergie? A pomohl by mi bezlatexový preservativ? Předem děkuji za Vaši odpověď. Hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Samozřejmě alergie na latex či na lubrikant kondomu je možná. Správně uvádíte, možností je vyzkoušet bezlatexové kondomy. Na druhou stranu infekci kondylomaty nelze příčítat za vinu kondomu. Naopak, ten je spíše ochranou. MOžná by pomohly i spermicidní krémy (Pharmatex), které kromě toho, že jsou antikoncepce mají i antiinfekční účinek.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: