Přeříkávání se

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli má cenu navštěvovat lékaře, pokud mám následující problémy. Poslední 2 - 3 roky pozoruji, že se mi zhoršuje mluvení - začánám se velmi často přeříkávat, zaměňuji různá slova, nemohu si vzpomenout na správný výraz. Poslední dobou je mi v noci hrozné vedro (nemohu ani spát v pyžamu), dost se potím a někdy mám (dost často v noci) návaly horkosti a zrychlené bušení srdce. Je mi 29 a je pravda, že jsem za poslední 3 roky dost přibrala (84 kg). Takže jsem to donedávna považovala za projev mé nadváhy. Ale před několika dny jsem si přečetla symptomy pro boreliózu a docela mne to vyděsilo. Každý rok chytím při procházce alespoň jedno klíště. Nejsem člověk, co by chodil rád a často k lékaři. Ba naopak, vše nechávám na poslední chvíli. Myslíte, že je to něco, čeho bych se měla obávat a konzultovat to se svým lékařem? Děkuji za odpověď. S pozdravem Andrea

Odpověď odborníka:

S lékařem by bylo dobré stav konzultovat, ale osobně bych se spíše než k borelioze přikláněla k tomu, že může být porušená funkce štítné žlázy. Lékaře navštivte nejdříve obvodního.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Tento nejčastější typ náhlé...
Jizva po operaci srdce může být i nenápadná
Články: Jizva po operaci srdce může být i nenápadná
Člověk je po takovém...
Vánoční hody pro zdravá játra
Články: Vánoční hody pro zdravá játra
Můj kamarád (nikoli žertem...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Články: Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Kýly patří k nejčastějším...
Růstové grafy ukážou
Články: Růstové grafy ukážou "budoucnost"
Růst a jeho sledování patří...
Menší výška dítěte nemusí hned znamenat poruchu růstu
Články: Menší výška dítěte nemusí hned znamenat poruchu růstu
S narozením dítěte se od...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x