Přetrvávající rýma a kašel, chlapec 5,5 měsíce

Dobrý den,mám 5,5měsíčníhochlapečka, plně kojen.2 měsíce přetrvává rýma a následný kašel.Užíval Mucosolvan,Augmentin, nyní Zyrtec,Ventolin, Stoptussin,Libenar do nosa.Mám obavy o jeho imunitu.Dbám na svůj jídelníček,nebývám nemocná,těhotenství bez problémů.Jak je možné,že plně kojené dítě má takové problémy? děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je možné, že i plně kojené dítě má takové problémy. Důvodů existuje více - stavba dýchacích a trávicích cest kojence (upraví se zpravidla, jak dítě roste), jaký byl porod (propláchnutí dutin plodovou vodou? stává se hlavně u dlouhých porodů, nedá se tomu zabránit), alergie u dítěte - i potravinová! ve Vašem případě reakce dítěte na složky, které přijímá v mateřském mléku (tj.pozor na to, co jíte) , v jakém ovzduší žije (vlhkost vzduchu, čistota vzduchu, přítomná domácí zvířata, kuřáci v domácnosti), dokonce se na uvedených obtížích mohou podílet i trávicí problémy - střevní dysmikrobie.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: