Přetržené vazy v koleni

Dobrý den. Ve středu, 22. dubna, se mi při tělesné výchově stal úraz kolene. V nemocni mi bylo řečeno, že to jsou "jen" přetrhané vazy. Předepsány mi byli francozské hole, ortéza a Fastum gel na promazávání. Více se se mnou o tom nikdo nebavil. Proto bych se chtěla zeptat Vás, jak dlouho bych měla ortézu nosit, kdy se budu moci začít hýbat a jestli je otok stále v pořádku? Budu s tím mít problémy až do konce života? Měla bych si potom pořídit nějakou jinou, menší ortézu, popř. bandáž? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nález při kontrole jistě bude upřesněn. Jednak o který vaz se jedná, zda je porušen částečně nebo úplně přerušen. Podle klinického vyšetření kolena, zhodnocení hybnosti a stability kolena bude dále postupováno. Podle toho také potřebná délka znehybnění a následné rehabilitace. Dále je třeba vždy vyšetřením a případně dalšími zobrazovacími metodami kromě rtg snímku zhodnotit i případné další změny v koleně. Vyhledejte vašeho chirurga nebo ortopeda při kontrole, podle jejího výsledku další postup. Vámi podanné informace neumožnují podrobnější vysvětlení

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: