Přetržené vazy v kotníku

Dobrý den, chci se zeptat, před měsícem jsem si přetrhl vazy v kotníku, dostal jsem ortézu na 3 týdny, po sundání se zdálo všechno v pořádku, také lékař neviděl žádný problém, celkem mohu bez problému chodit ale když při chůzi trochu víc propnu nohu, cítím nepříjemnou pichlavou bolest v patě a někdy dokonce i křupnutí, ale nebolestivé, chci se zeptat jestli je to normální a patří to k tomu a jestli to přejde. Děkuji

Odpověď odborníka:

Bolest v hleznu se objevuje po sejmutí znehybnění zvláště tehdy, pokud byla imobilizace kratší než by vazy ke zhojení potřebovaly. Doporučil bych chirurgickou kontrolu a vhodné ještě ortézu nebo sádrový obvaz ponechat, při závažnějším podvrtnutí, distorzi minimálně na 6 týdnů, někdy i déle. Čím větší otok, tím větší potřeba znehybnění. Následně potom rehabilitace, pohybová léčba a fyzikální terapie Není redno distorzi podceňovat. Bolest potom trvá dlouho a vina se potom hledá v nedostatečné rehabiliitaci. Ta musí rehabilitovat to, co je anatomicky zhojené.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Vazy v kotniku | Od: Michal | 20.3.2016 14:18
Dobry den, chci se zeptat, uz je to mesic co jsem
naposled odehral svuj posledni fotbalovy zapas, pri
kterem jsem si podvrknul vnitri stranu kotniku.
Rikam podvrknul protoze nevim co s tim mam. Hned
potom jsem nemohl 4 dny chodit a udelala se mi pod
kotnikem krevni srazeniny ktere postupem 10 dni
zmizela, ja zacal chodit a pak dokonce i normalne
behat...ale kdyz tu svoji nohu propnu do urciteho
uhlu citim pichlavou bolest na vnitrni strane
kotniku...bojim se aby to nebyly pretrzene vazy, u
doktora jsem jeste nebyl. Dekuji za odpoved.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: