Převislé břicho

Dobrý den je mi 44 let, mám hodně převisle břicho, byla jsem u svého praktického lékaře, ten mě odeslal ke specialistovy, který když mě viděl řekl, že se jedná o břišní kýlu následně jsem měla být hospitalizovana v nemocnici a mě mi být proveden zákrok, kde část břicha ,,oddělají" a dovnitř nasadí nějakou siťku, jelikož vážím 118 kg doktor mi řekl, že musím do měsíce zhubnout aspoň 10 kg, což se mi nedaří jinak zákrok neprovede. Chcci se zeptat...jak muže doktor jenom tak od pohledu poznat, že to není nic ,,vážnějšího" a jen řekne to bude břišní kýla aniž by provedl nějaké další vyšetřeni? bojím se aby to nebylo něco horšího,,,pod břichem se mi dělaji hodně velké hnisavé boláčky...se kterých vytíka krev a někdy hnis když je zmáčknu, léčila jsem to antibiotiky a višňovou masti na chvili se to uklidnilo ale tvoří se to zase děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud jde o specialistu - chirurga, tak ten má jistě s podobnými obtížemi bohaté zkušenosti a kýla se v podstatě dá zjistit jen pohmatovým vyšetřením, žádné speciální testy na to neexistují. Boláčky a zanícení mazových žlázek souvisí s tou převislou kůži, zapářkou a mechanickým třením, po operaci by tyto obtíže měly spontánně vymizet.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: