Převodní nedoslýchavost

Dobrý den. Od prosince 2009 mám trvalý pocit tlaku a praskání v pravém uchu. ORL lékař zjistil audiometricky převodní nedoslýchavost, otoskopicky vpáčený bubínek, tympanometrie prý vyloučila přítomnost volné tekutiny ve středouší. Podobný tympanometrický, otoskopický a audiometrický nález, jen menšího stupně, mám i na druhostanném uchu. Prodělal jsem 10 x politzeraze, užívám nosní glukokortikoidy a zodac a po šesti měsících obtíže neustupují. Alergie je nepotvrzena. asi před 5 lety jsem prodělal fracturu nosních kůstek a následně pro dlouhodobé (asi 3roky) užívání dekongestivních nosních kapek jsme sanorinismus zvládli právně nosními kortikoidy. mohou současné problémy plynout z předchozího sanorinismu přestože nosem nyní již mohu volně dýchat? popř. jaká jiná příčina by mohla způsobovat tyto problémy? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

+Dobrý den, vaše potíže a otázky s nimi spojené jsou příliš komplikované pro internetovou poradnu, obávám se ale, že s jistotou vám na ně nikdy nikdo neodpoví. Zkuste se léčit pomocí dalších oblasti medicíny, mohu doporučit holistický přístup - homeopatii, čínskou medicínu, fytoterapii, reflexní terapii a podobné - právě pro metody jsou pro tyto chronické a obtížně zvladatelné případy vhodné. Pokud byste nebyl nakloněn tomuto způsobu léčení, zkuste se nechat vyšetřit na "vyšším" pracovišti - většinou jsou jimi okresní, krajské nebo fakutlní nemocnice. kde mají větší spektrum metod k vyšetření a přehled i o ev. metodách a lécích právě do praxe zaváděných. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: