Primární hypothyreóza v teorénu dlt cecens 03/16

Dobrý den, byla mi zjištěna tato diagnoza, TSH 14,82,, TPOAb 271,4, vzhledem k tomu, že jsem přibrala 8 kg, začala jsem denně chodit na procházky a běhat, cca 1,5 hodiny, upravila jsem jídelníček, odpoledne jím jen ovoce a doplňuji tekutiny, dá se nějak ovlivnit přibírání a je to opravdu doživotní léčba, užívám první týden Euthyrox 75 mg, změní se tím přibírání na váze, potíže které mám, nadýmání, vysoký srdeční tlak? děkuji Jana

Odpověď odborníka:

Vážená paní Jano, substituční léčba Euthyroxem by měla způsobit pokles koncentrace TSH na obvyklé hodnoty a současně zvýšení thyroxinu na potřebnou koncentraci. Po dosažení normálních hodnot těchto dvou hormonů by se měl postupně upravit obtíže, související se sníženou funkcí štítné žlázy. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: