Hypothyreóza

Dobrý den! Mohu brát substituční terapii v případě, že mám trombofilii? Má hypothyreóza vliv na činnost srdce (mám často extrasystoly)?

Odpověď odborníka:

Dobrý den Vladěno! Pokud trpíte trombofilií, hormóny štítné žlázy užívat můžete. Při zahájení této terapie je pouze nutné myslet na to, že tato terapie má tendenci zvýšit účinek léků na ředění krve (pokud je užíváte) a je tedy třeba upravit jejich dávkování. Postižení srdce patří u hypothyreózy k projevům poměrně vzácným, jedná se o příznaky spojené s těžkým stupněm hypothyreózy. Zrychlená srdeční činnost a bušení srdce patří spíše do obrazu hyperthyreózy.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Pásový opar: samoléčba v 5 krocích
Články: Pásový opar: samoléčba v 5 krocích
Pásový opar je virové...
Krvácení do mozku. Jen rychlá a správná reakce zachrání život
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Články: Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Bolí vás často břicho a na...
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Alkohol, aldehyd… a rakovina
Články: Alkohol, aldehyd… a rakovina
Jste po několika drincích...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: