Příznaky a nemoci, které spolu zdánlivě nesouvisí

Dobrý den, již delší dobu mívám spolu nesouvisející bolesti v různých částech těla. Celkově mám problémy se zdravím, minimálně jednou měsíčně onemocním chřipkou či zánětem dýchacích cest. Do nedávna jsem trpěla opakovanými záněty močových cest (většinou se opakovaly jednou za 3 měsíce), mám velké problémy s gynekologickými záněty (většinou zánět úpon dělohy, zánět dělohy). Často také mívám vaginální mykózu či streptokoka. Asi před měsícem mi byly zjištěny vnitřní hemeroidy, které momentálně léčím. Jsem astmatik, silný alergik (morče, prach). Trpím na silné migrény, při kterých nejsem schopna žádné práce, je mi nevolno. Praktický lékař mě poslal několik vyšetření, avšak příčina stále nebyla zjištěna. Prodělala jsem vážný zápal plic (po kterém se mi objevilo astma) a chlamidie (pohlavně přenosné). Chlamidie jsou již při kontrole negativní. Avšak v poslední době mívám obrovské problémy s bolestí jednotlivých částí těla. Nejprve to začalo bolestí zad, při které jsem prakticky nemohla stát. Bolelo mě to hlavně v oblasti lopatek. Při konzultaci s lékařem nebyla zjištěna příčina. Další podivným příznakem je píchání v levém boku, které se objevuje většinou nepravidelně a trvá tak tři dny. Není to omezující bolest, avšak velmi nepříjemná. Objevuje se nezávisle na podmětech a trvá třeba i tři dny v kuse. Další problémy se objevili velmi nedávno, asi před týdnem, kdy jsem znovu onemocněla chřipkou. Začalo mě neskutečně bolet na bocích, byla to omračující bolest. Ta trvala jeden den a další den se mi objevila bolest v pase, ta trvá již druhý den a v noci se mi přidala bolest (tlak) na hrudi. Byla jsem vyšetřena lékařem a dostala jsem antibiotika duomox 500, bolest na hrudi a ostatní problémy jsem s ním konzultovala, avšak nebyl schopen určit příčinu. Momentálně také zkouším homeopatii jako alternativní léčbu. Můj homeopat je také internista. Můj dotaz tedy zní, jestli je něco, co bych mohla udělat se svou častou nemocností a jaké by mohly být příčiny a možná řešení mých obtíží? Děkuji za případnou odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k opakovaným zánětům bych doplnila imunologické vyšetření. Důležité je důsledně léčit již prokázaná onemocnění - alergii a astma, které výrazně mohou ovlivnit imunitní systém. Vaše obtíže jsou opravdu různorodé, pouze z popisu příznaků, bez klinického a laboratorního vyšetření nelze stanovit konkrétní diagnosu.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: