Pro pana mudr.petrzelu

Dobry den pane dotkore,dekuji za odpoved ohledne meho otehotneni.Psal jste,ze mohou nastat po 40tce komplikace.Jake mate na mysli ?a k spermogramu pritele - je vubec sance,abych otehotnela IVF?dekuji jeste jednou Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obecně po 40 roce věku je riziko komplikací větší - jak ze strany dítěte např. vyšší výskyt Downova syndromu (jde o postižení intelektu a i těla dítka, najděte si ve vyhledávačí), tak ze strany matky (problémy s placentou, potraty, preeklampsie) - nic z toho ale neznamená, že vy budete mít při těhotenství potíže určitě, jen je statisticky vyšší pravděpodobnost u žen po 40-tce obecně. Já osobně bych vám navrhovala (oběma společně) určitě návštěvu IVF centra, kde je možné oplodnění po podrobné prohlídce vás obou. Věřím, že to dopadne dobře a budete se radovat ze zdravého dětátka. Jen je nutné něco obětovat...Hezké stránky o této problematice jsou www.zenska-neplodnost.cz, kde je věnována pozornost i mužům a dozvíte se tam vše potřebné, včetně kontaktů na IVF centra. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: