Problém po vysazení ha

Dobrý den, je mi 28 let, před 3 měsíci jsem vysadila HA (Jenanine), kterou jsem brala od 18let z důvodu, že bych chtěla otěhotnět. Po dvou měsících, kdy se mentruace nedostavila, jsem dostala injekci na vyvolání s tím, že to tělu chvíli trvá, než se srovná... ani další menstruaci jsem ale samovolně nedostala. (těhotenství gynekolog vyloučil).Ráda bych v blízké době otěhotněla, má význam pro podporu správného fungování vaječníků a stabilizování cyklu užívat např. nosifol nebo tomu podobné přípravky? Ráda bych tělu napomohla, aby se rychleji srovnalo... před začátkem užívání HA jsem měla cyklus pravidelný. děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Nosifol užívat můžete, není důležitý pro fungování vaječníků, ale na doplnění vitamínů a minerálů u žen plánujících otěhotnění. Protože jste antikoncepci užívala dlouho, dejte tělu chvíli čas. Menstruační cyklus se urovná, navrací se do podoby, v jaké byl před nasazením antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: