Problém s krkem, chrupavkou?

Dobrý den , chtěla bych se zeptat na můj dlouhotrvající problém. Jsem studentka VŠ , nepracuji . Už skoro pololetí mám problém s polykáním . Potrava projde v pořádku , ale stále mám pocit , že tam něco vázne . Problém se týká pouze levé strany krku. Mám za sebou neurologické vyšetření - kyfóza na levém krčním obratli - RTG krční páteře . Sono krku v pořádku , ORL v pořádku . Štítná žláza bez problémů. Stále ale pocit přetrvává . Velmi se bojím , zda nemůže jít o rakovinu , nebo nezbudný nádor v oblasti krku . Moje štítná chrupavka na levé straně je totiž " vyboulená " , jako bych za ní " něco " měla. Ten pocit při polykání mám v tomto místě . Mohlo by jít o něco problematické v této oblasti? S chrupavčitým , svaly ? Nebo to může být následek krční kyfóza , nebo prostě jen psychika . Nechci jít už lékařce , myslí si , že jsem blázen . Mě však ta výdutí chrupavky obtěžuje . Mám být po vyšetření usg krku a RTG křeč . páteře bez obav ? Nebo by bylo dobré zajít ještě někam ? Děkuji .

Odpověď odborníka:

Dobrá den, pokud na sonografickém vyšetření krku (štítné žlázy nebo celého krku?) je nález normální, nemusíte se bát nádoru orgánů, které na krku jsou (štítná žláza, dýchací trubice, jícen, svaly, cévy). Porucha polykání může být i při změnách na krční páteři. Moc nerozumím Vašemu popisu, kyfoza jen vlevo? Možná by nebyla špatná další konzultace s neurologem ohledně Vaší páteře (event. další vyšetření? MR?). Vyšetřit je možné i samo polykání, což bývá v péči chirurgů. Celkem chápu Vaše obavy, nicméně řada poruch, které nejsou na první "vyšetření" patrné a může být opravdu funkční. Nicméně vyšetření se mohou opakovat a někdy je porucha patrná až při opakovaných kontrolách. Začal bych tedy znovu neurologem a páteří, popřípadě důvěřujete-li svému praktikovi, může další postup zorganizovat.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Problém s krkem, chrupavkou? | Od: George | 17.12.2015 21:37
Dobrý den. Jak tak pročítám Váš problém zdá se mi, jako bych to psal já. Mám totiž téměř totožnou zkušenost. Byl jsem již několikrát na ORL a vždy stejný postup. Inhalace nejakých lékúů, obstřiky hlasivek (jsem aktivní zpěvák), neurologické vyšetření, sono...vše v normálu. Problém ale stále přetrvává. Jestli se mohu tímto vložit do diskuze, docela by mě zajímalo, jak to dál řešíte. Předem děkuji za reakci.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: