Problém se stehnem

Dobrý den, mám takový problém. Jednou při zápase, když jsem šel do sprintu, mi najednou bodlo uprostřed zadní strany stehna. Nemohl jsem udělat pomalu ani krok. Šel jsem s tím k lékaři, ten mi diagnostikoval natažení svalu. Po čtrnácti dnech mi povolil opět sportovat, jenže při prvním běhu se to opět opakovalo. Celý proces se opakoval ještě jednou. Poté jsem se rozhodl jít k jinému lékaři. Ten mě poslal na sono a nějaký stroj, údajně na kontrolu průtoku cév nebo tak něco. Nikde mi nic nezjistili, ale bylo mi řečeno, že tam bude nejspíše nějaká malá prasklinka ve svalu. Téměř dva měsíce mě posílali na elektroléčby. Po dvou měsících klidu a těchto rehabilitací mi opět dovolili sportovat. Samozřejmě že při dalším běhu jsem cítil stejný problém, ovšem tentokrát nejprve na druhé noze, a po dalších dvou měsících léčby levé nohy se to při dalším pokusu o rychlý pohyb vrátilo do druhé nohy. Sice jsem odehrál 3 zápasy, ale s tím, že jsem se pořádně nerozběhl. Při vyklusávání mě to nebolelo, ale jakmile jsem šel opět do sprintu, tak jsem cítil jakoby pohyb ve stehně a poté opět bolest. Opět se opakovali rehabilitace, opět stejný problém. Nyní jsem byl opět u jiného lékaře. Ten mi řekl že by to mohlo být od páteře, že prý tam mám blokovaný nerv, který prochází právě stehnem. Po třech návštěvách, kdy mi napravoval záda, a zinkasovali ode mne téměř tři tisíce za léky během MĚSÍCE, mi bylo opět povoleno sportovat. Opět jsem začal postupně s nízkou zátěží a postupně jsem přidával. Po 14 dnech, kdy jsem ani neběhal, jen jsem jezdil na spinningovém kole se po přidání velké zátěže opět objevil stejný problém. Tohle se opakuje už více jak dva roky, proto jsem z toho už opravdu zoufalý a proto žádám Vás o jakýkoliv názor, či radu, čím by to mohlo být, nebo co popřípadě udělat, abych se toho zbavil. Předem děkuji. Snad mi pomůžete...

Odpověď odborníka:

Nález se spíše jeví jako lokální, místní , nález ve svalu. První myšlěnka je skutečně na natažení až natržení svalu. natažení svalu se na sonografii nevidí, narušení celistvosti ano. Je třeba zhodnotit i možnost svalové hernie, porušení povázky svalu. Důležité je místo, kde k bolesti a hmatné citlivosti dochází. Pokud by nález byl blíže šlaše, vazu neo úponu svalu ke kosti, potom by opakováním potíží bylo vysvětlenol možnou tendinosou šlachy.Ta se hojí zdlouhavěhi. Kromě klidové léčby potom zvážení obstřiku s léky a také zvážení užití metody ACP, záleží na nálezu, kde lékař aplikuje do místa krev pacienta, která je upravena a má příznivý vliv na zhojení těchto drobných trhlinek ve svalu nebo šlaše. Tato poslední metoda není hrazena pojišťovnou. Je potřeba precisně vyšetřit, opět sonografie a při opakovaných potížích případně i vyšetření magnetickou rezonancí. Dále dle nálezu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x