Problémy s bolestí zad a končetin

Dobrý den, již asi tři měsíce mě trápí zhoršující se bolesti v zádech, nejprve v oblasti mezi lopatkami, nyní nejčastěji v oblasti střední hrudní páteře a žeber, kdy bolesti přechází i do hrudníku, asi po měsíci se přidaly bolesti rukou a nohou, kterými střídavě bolest prostupuje až do jednotlivých prstů. Vyšetřena jsem byla před dvěma měsíci na interně, vše v pořádku, byla také provedena gastroskopie a zjištěn lehký zánět v jícnu. Proveden byl rentgen krční a hrudní páteře s tímto výsledkem: C páteř - osa bez deviace, napřímená lordosa krční, mírná spondylath¨rosa a unco a intervert. arthrosa. Ploténky dosud zachovány. Těla obratlová pravidelné, pouze při dolním ventr. okraji C2 drobná kalckfikace. Dif. dg. stav po drobné abrupci, samostatná apofýza. Th páteř - nazč. sinistroskoliosa v horní Th páteři, kyfosa hrudní bez podstatných změn. Pedily vykresleny. Krycí desky zvlněné. Mírná spondylathorsa a costotransversální arthrosa. Vyšetřena jsem byla na ortopedii, revmatologii a neurologii. Na neurologii mi byly předepsány injekce Veral a tablety Dorsiflex a Foxis, bohužel téměř bez výsledků, bolest částečně ustupuje pouze po užití Foxis. Před třemi týdny jsem se jako samoplátce nechala vyšetřit a krevní rozbor ukázal snížené množství krevních destiček trombocyty 128 (rozmezí 170-394), zvýšené CRP 23,7 (rozmezí 0-11), dále snížené eosinofily 0 (0,015-1,045), zvýšené monocyty 0,073(0,005-0,070), snížené ALT 0,14 (0,17-0,65) a snížené ALP 0,51 (0,55-1,78). Kromě bolestí zad pozoruji v poslední době také únavu, bolesti kloubů, svědění kůže, zvýšenou tvorbu podkožních žilek, oteklá oční víčka, silnější menstruační krvácení a opakující se rýmu a zahlenění. Na revmatologii jsem byla přeléčení antibiotiky Klacid pro podezření na chlamydie, ale žádné zlepšení jsem bohužel nezaznamenala. Chodila jsem se zády také na rehabilitace a každý den se snažím doma cvičit, ale na bolest to nemá žádný vliv. Už nevím kam bych se obrátila, hledala jsem možné příčiny bolestí na internetu a nyní mám velkou obavu z nádorového onemocnění myelom a chtěla bych se zeptat, zda toto onemocnění může souviset s vyjmenovanými příznaky a kam se případně mám obrátit? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mělo by se pokračovat v pátrání po příčině vašich obtíží a zvážit např. ještě vyšetření endokrinologické, případně hematologické či psychiatrické apod.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x