Problémy s cyklem

Dobrý den, před víc než půl rokem jsem vysadila HA, kterou jsem dohromady brala asi 4 roky. I se samotným braním HA jsem měla problém - často mi bylo nevolno..Proto jsem také přecházela na různé druhy - od prášků k náplastem a od náplastí zase k práškům. Pak jsem si uvědomila, že mi to za to nestojí a HA brát nechci. Po vysazení bylo vše v pořádku - až na zhoršení kvality pleti a vypadávání vlasů, obojí mě trápí ještě nyní. Cyklus byl pravidelný a nastoupil ihned, ale doba trvání mens. byla 10-12 dnů. Byla jsem na vyšetření, ultrazvuku apod. a vše dopadlo dobře. Paní doktorka mi předepsala estrofem. Ten jsem však nemohla začít užívat, protože menstruace najednou vůbec nepřišla, (už 42 dní), takže se na vyšetření chystám znova. Je mi jasné, že pokud se nenajde jiný problém, řešením problému budou opět hormony. Chtěla bych se zeptat na 2 věci - 1) Mohou tyto mé obtíže být způsobeny vysazením HA, i když je tomu už docela dlouhá doba? 2) Nerada bych dál řešila hormonální problémy hormonama, beru to jako řešení příznaku, nikoli příčiny. Nakolik to bude možné, chtěla bych to řešit přirozeně. (Nechci otěhotnět ani nic podobného, takže nikam nespěchám.) Jaké jsou možnosti přírodní léčby? Piji kontryhelový čaj, ale jak vidno, situaci to nepomohlo. Ráda bych měla více názorů od více lidí. Děkuji mnohokrát

Odpověď odborníka:

Vysazení antikoncepce po tak dlouhé době by nemělo mít na cyklus vliv a hormonální poruchu jinak než hormony léčit nelze není to příznak- to je absence menses ,ale příčina,kontryhel vám sice neublíží,ale bohužel ani nepomůže. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: