Problémy ve vztahu

Dobrý den, vim ze odpovidate ve svem volnem casu bez nároků na odmenu za to predem děkuji. Jsem homosexuál, nyni mam vztah skoro uz rok a nicim ho. V poslednich měsících se uz dokonale nepoznávám... Jsem neskutečně rypavy, skoro vse mne na nem vadí... Jsem neustake podrážděný a to bezdůvodně.. Vse si vylivam na nej... Utocim na nej ze si mne nevsima, ze dava ptednost přátelům, ue ho sex se mnou nebaví.. Vnitrne vim ze to neni pravda, tak proc to delam? Proc si kazim vztah tak hnusnymi věcmi.. Nechapu to... Nemohu to zastavit.. Vhybi mne snad neco? Chci neceho dosáhnout? Musi existovat odpověď... Predem děkuji za odpověď na partnerovi mne velmi zalezi a vim ue nim chci zůstat. Ps. Moje DG smíšená uzkostne depresivni porucja poslední rok hranicni rysy osobnosti Jared

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jarede. Úzkostně depresivní porucha s hraničními příznaky je velmi nepříjemná porucha, která si nevybírá. Podle toho, co píšete, se léčíte u psychiatra a berete nějaká psychofarmaka, to je dobře, že jste zaléčený. Partnerským problémům se nikdo nevyhne a jsou součástí prakticky všech vztahů, i když chápu, že partnerovi nechcete ubližovat, jde to nějak samo, potom to mrzí. Věřím, že Vy i přítel se hodně milujete a každý chcete udělat to nejlepší vzájemně. Možná, že jste na partnera hrubý proto, že ho nechcete ztratit a že ho zároveň velmi milujete a neumíte si život bez něho představit. On Vás nejspíše také miluje, jinak by s Vámi nebyl i přesto, že jste někdy rýpavý a naštvaný a nepříjemný. U homosexuálů jsou častější rozchody mezi partnery než u heterosexuálů, ale to neplatí vždy. Homosexuálové také více žárlí na svého partnera, protože se bojí být opuštěni a hůře se setkávají s novými partnery. Myslím, že by bylo fajn mít společné přátelé a provozovat nějaké společné činnosti a zájmy. Doporučila bych Vám navštívit psychoterapeuta, který Vám může pomoci lépe pochopit co se s Vámi děje. Také se domnívám, pokud byste oba souhlasili, navštívit rodinného terapeuta, který by Vám mohl pomoci s partnerskými potížemi. Držím Vám i Vašemu partnerovi palce a děkuji za Váš dotaz a přeji pěkný den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: