Problémy v sexu

S přítelem jsme spolu od roku 2003. Máme spolu 2,5letého syna. Ten se stal našim stěžejním bodem vztahu. Náš vztah byl prvních osm let téměř bezproblémový. vse se zlomilo v okamžiku kdy jsme nemohli počít dítě. Prošli jsme ruznymi testy a melo to na nás obrovský psychicky dopad v neposlední řadě i na sexuální život. Nechuť, nuceni výčitky, selhání. Po dvou letech jsem otěhotněla, štěstí netrvalo dlouho. Zemřel otec mého přítele a ten se neuměl s tim dobře srovnat. Naše sexuální odmlka nebrala konce a ani porod tomu nepřidal. Pořád jsme to omílali že se to spraví, že to chce čas, ale problém nebyl z me strany. Já vždycky chtěla a chci. Tedy uběhly další téměř tři roky od porodu a sex mezi námi za tu dobu se dá spočítat na prstech jedné ruky. A když už jsme byli spolu, nikdy nemůže dosáhnout vyvrcholení. Což si myslím prohlubuje nezájem v sexu. Neuveritelne tim nas vztah i já samotna trpim. Nevím co se mu ho ni hlavou. Nevím jestli se to da vůbec spravit protoze diskuze s nim o tomhle nikam nevedou, odborníka vyhledat nechce. Zvláštní je ze chce se mnou mít ještě druhe dite. čim delší je pauza a neprojevení fyzicke lásky tim jsme si více a více cizí a oba nás to mrzí. třeba ho už sex nezajímá. možná ho už nezajímám ja i když tohle popírá. pritom vím že si občas pusti na netu porno videa. kvůli synovi chci vztah zachránit ale jsem mlada a nechci se dal trápit. poraďte

Odpověď odborníka:

Dobrý den, odpověď bych rozdělil na dvě části. Že je problém učinit změnu, aniž bychom se o sexuálním životě bavili, aniž bych navštívil odborníka ... to jistě víte. Na druhou stranu bych popsanou situaci nevnímal jako nezájem, ale spíše obavu - ze selhání, z následků, že budete situaci řešit, hledat důvody.... Neumím na dálku posoudit, nakolik je touha/souhlas se synem skutečným přáním, pasivním souhlasem, odpoutáním pozornosti od sexu nebo jinak motivovaná. Pokud si občas pustí porno, chladný není a problém je spíše obava z fyzického kontaktu. Pokud je do jisté míry překonatelná, mohou situaci usnadnit i léky typu Viagry, kterých je celá řada. Usnadní nejen erekci, ale následně i vyvrcholení. Nemají ale vliv na chuť na sex. Zde nejjednodušším vyšetřením jsou hladiny testosteronu - provede kterýkoli lékař. Obecně bych se pokusil na krátkou chvíli rezignovat na sex a tlak na manžela, buďte prostě spolu. Můžete i spolu kouknout na porno. Bylo by smysluplné, aby změna vyšla z přání manžela. K tomu potřebuje prostor. Hezký den, zdraví Luboš Janů

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Ambulance Smrková ulice, Plzeň

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: