Prodělaný zánět dutin a následná velmi silná bolest hlavy

Dobrý den, zhruba před 3 dny jsem přestala užívat antibiotika, která jsem dostala při zjištění zánětu dutin. Hned předem bych chtěla podotknout, že má praktická lékařka neudělala žádný stěr, nic, rovnou mi předepsala antibiotika (pouze mi na dutiny poklepávala a já cítila píchavou bolest). Předepsala mi pouze 2 balení 500 mg Azitromycinu, přitom v příbalovém letáku psali, že běžné užívání jsou 3 balení. Opravdu nevím, ale v doktorku přestávám mít důvěru, jelikož jsem měla přijít na kontrolu a ona se chovala, jakoby úplně zapomněla, že mám zánět dutin. Pouze se mi koukala do krku a poslouchala mi plíce a srdce, žádné dutiny už neprohlížela. Řekla mi, že všechno je čisté. Já jí ale řekla, že ty dutiny pořád cítím a ona mi je teprve potom znovu prohlédla. Řekla, že pokud se to nezlepší, budu muset na ORL a možná na puknci. Dutiny se mi už zlepšily, už ani nejsou citlivé na dotek, ale poslední 3 dny mě opravdu palčivě bolí hlava. Mám strach, co to může znamenat a svojí doktorce bohužel přestávám důvěřovat (uvažuji o přestupu).

Odpověď odborníka:

Může se jednat o virový zánět (jsou jich v současné době "plné Čechy"), který může způsobit i zánět mozkových blan (většinou probíhá velmi lehce pouze pod příznaky bolestí hlavy). Stačí ležet, být v klidu, podávat Paralen, Brufen, nedívat se na televizi, ani do počítače, prostě odpočívat. Kdyby se přidaly další obtíže (např. zvracení, poruchy vidění), doporučuji vyhledat lékaře (infekční nebo neurologické oddělení).

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Může vás potkat žilní trombóza? Nechte se otestovat!
Články: Může vás potkat žilní trombóza? Nechte se otestovat!
Lidé trpící křečovými...
Chlamydie: opravdová metla moderního člověka?
Články: Chlamydie: opravdová metla moderního člověka?
Možná jste o nich zatím moc...
Gastroskopie
Články: Gastroskopie
Gastroskopie nebo jinak...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Články: Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Lékař odebere krev, do...
Mikrobiologické vyšetření
Články: Mikrobiologické vyšetření
Mikrobiologické vyšetření...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: