Prodloužená menstruace

Dobrý den, trápí mě prodloužená menstruace. Začala 2 dny špiněním, 2 dny jsem krvácela (ne silně). Potom se krvácení ještě zeslabilo (1 den) a 6. den jsem krvácela silně, s velkými bolestmi a průjmem. Následoval ještě 1 den krvácení a nyní ještě 13. den špiním (= 1 vložka - nejen malá "skvrnka"). Tentokrát mi přišlo, že ze mě odcházelo i "víc sliznice", ale může to být jen dojem. Běžně mám cca den špinění, 3 dny menstruace, 2 dny špinění a pak úplné ukončení menstruace. V cyklu před menstruací jsme podnikli s partnerem 1. "pokus" o miminko. Může být prodloužené krvácení projevem samovolného potratu? Dále: trpívala jsem gynekologickými záněty. Nyní v případě prvních příznaků používám vaginální gel s tea tree "Femisan". Běžně ho užiju večer a 2. den vyteče z pochvy stále jako průhledná tekutina. Použila jsem ho i v půlce cyklu a následující den se po souloži objevilo krvácení. Už se mi to tak 1x stalo, že nastalo krvácení po použití Femisanu. Femisan jsem použila i 11. den menstruace. Možná způsobil krvácení ten 12. den menstruace (12. den byl bez soulože). Mám pocit, jako by se Femisan dostal do dělohy a způsobil krvácení (minimálně to v půlce cyklu). Znepokojuje mě, proč se tam dostal, když se to tak dřív nestávalo a "co je v mém těle špatně", že se "něco" najednou dostane do dělohy a způsobí tam problém. Prosím o Váš názor. Přemýšlela jsem, jestli navštívit gynekologa, ale přijde mi, že by tyto věci nijak "nevyřešil". Nebo se jedná o problémy, které je možné / potřebné řešit? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otázk mnoho, ale bez vyšetření u gynekologa nepostoupíte - navštivte jej určitě! Prodoužené krvácení opravdu může být projevem samovolného potratu, lékař vyšetření z krve a ultrazvukem pozná nepřímé známky a zajistí jejich zaléčení. Femisan by z krvácením neměl souviset /jen se vám to tak jeví pro časovou souslednost/, rozhodně se nedostane do dělohy - děložní čípek je uzavřen a látky zvnějšku se přes něj z vaginy do dělohy běžně nedostanou. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: