Prosba o radu

Dobry den, chtel bych se zeptat zda by se nemohlo jednat o priznaky primoinfekce ( riziko kolem 20.11.2013 +/- a to praskl kondom pri analu se zenou). A ted uz asi 10 dni trpim neco jakoby priznaky na chripku a to : bolestmi hlavy, svalstva, afty v dutine ustni, lehky zanet v krku, pocenim jak v noci tak i pres den, ale zato teplotu max do 37,3°C vic ne ( tedy vnitrne si pripadam snad na 39°C aspon) a dnes se k tomuto pridal ranni prujem. Tak se chci optat jestli se muze jednat o primoinfekci ci nikoliv?? Bezne dostupna leciva na nachlazeni atd. zatim nezabrali a zitra si jdu vyzvednout antibiotika a tak jsem dnes byl na zkousku na odberu na antigen, ale nejsem si jist jestli to nebude jeste brzo ( rekli mi v poradne, ze neco mezi 16-21 dnem od rizika???) Co si o tom myslite?? Mohlo by se jednat o infekci?? U praktika jinak byla v norme hodnota Crp a jenom lehce zvednute leukocity, ale to asi nic nerekne o pripadne pritomnosti viru treba v tele ( tim se asi neda zaznamenat)?? A jeste jsem zapomel na zimnici, ktera se objevuje po tele a pritom mam studene nohy az me zebou jak kdyby mrzlo. Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Může jít jak o běžné projevy virosy, což by v tomto období nebylo nic neobvyklého, tak ale i o projevy pohlavních chorob. Vzhledem k rizikovému chování doporučuji testy provést ( už nyní).

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: