Protruze disku

Dobrý den,od roku 2006 mám problémy s bederní páteří,které doposud byly řešeny infuzní lečbou,rehabilitací a lázenskou léčbou.Nejvíce mě trápí bolestivost,omezená pohyblivost a bolest pravé nohy,mám pocit jako by nebyla má,zakopávám a mám problém vyjít a sejít schody.Po poslední MR - dorz.protruze discu L45 a L5S1 s rupturami v zadních částech a nulus fibrosus,tangovány kořeny L4 v oblasti later.recesů billat. a odstupy kořenů s1 bill.Chtěla jsem se zeptat na Váš názor v mém případě operačního řešení,zda by byla nějaká šance na zlepšení.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Stále platí, že se operují lidé a ne obrázky. MRI nález sám o sobě , ať je jakkoliv výrazný, není důvodem k operaci. Vždy je potřeba přihlédnout k neurologickému nálezu a klinickým obtížím. To vše může jen váš neurolog, který zná vývoj vašich potíží.

MUDr. Tomáš Vilhelm
MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: VERTEBRA

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: