Průjem

Vrátila jsem se z exotické destinace - Afrika - Kapverdy, neměla jsem žádné potíže, až pátý den mě přepadl průjem, večer pak horečka která pak stačila na druhý den zmizet, vzala jsem si po dobu dvou dnů entarol ráno v noci a druhý den už jen ráno, průjem se zlepšil, další dny přišel třeba už jen 1-2x za den, ale přesně týden od vysazení se dostavil zase, (nyní jsem doma) křeče v břiše které mě v noci budily, zpozorovala jsem někdy vodnatý nezapáchající průjem a někdy s kouskem potravy, takže od té doby co se mi to zlepšilo to ale trvá už další 4 dny a z toho jeden den jsem lítala na wc pořád, může se to srovnat samo? nebo je to zas jen další přechod a tělo se čistí? nemám horečky nic, jen občas cítím zimu pak nával vedra a jsem zesláblá a občas bolí hlava. Děkuji mockrát

Odpověď odborníka:

Zdravím Vás... já vás tedy obdivuji že tak dlouho s tím zápasíte bez lékařské pomoci, ano samozřejmě je vždy lepší aby se tělo popralo s infekcí samo a zvítězilo bez antibiotik, což posílí imunitu a zabrání jiným komplikacím, ovšem tohle je asi už přece jen trocho dlouho a je potřeba udělat výtěr stolice, odběry krve... CRP, krevní obraz, jaterní testy, vyloučit žloutenku, která by se mohla takto projevovat... nenechávejte si nasazovat antibiotika bez těchto vyšetření jak se říká naslepo... určitě je lepší si těch pár dní na výsledek počkat, když už to trvá tak dlouho a je dobré vědět co se vlastně léčí.. takže bojujete dobře a statečně, ale když už něco takového trvá déle než 4 - 5 dní, mělo by se to již nechat vyšetřit lékařem... díky, pěkný den... když něco zjistíte, písněte mi prosím na folprecht@volny.cz jak to dopadlo, díky.

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: