Prujem

Dobrý den, chci se zeptat ..je mi 15 let.. Cokoliv tučného snim stačí abych si dal instatni polévku( čínskou polévku) a už mám prujem na tohle jsem bral GS condro laktobacily nebo tak nějak se to jmenovalo po každém jídle to mi pomáhalo.. Jakmile jsem to přestal brát a dal si tu instatni polévku tak to opět začalo.. Ovšem nechci k doktorovi s tím protože jsem slyšel že vám dávají nějakou trubku až přes krk až tam kam potřebují což je fakt hrozné budu rád za vaši odpověď díky

Odpověď odborníka:

Dobrý den, s největší pravděpodobností plynou vaše potíže z nedostatečného naštěpení tuků obsažený v jídle enzymy slinivky břišní. Ale pokud Vám nedělají obtíže běžné složení stravy, čínskou polívku za to nepovažuji, není na tom nic špatného. Zařadtě do stravy více bílkovin a vlákniny, netučná masa, zeleninu. Na svého lékaře se s problémem zajisté obraťte, nedomnívám se, že Vás strach z endoskopickým vyšetření jak jste naznančil je oprávněný. Tyto vyšetření Vám zajisté od stolu hned indikovat nebude a popravdě prozatím ani nemusí.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: