Průjem při užívání antibiotik

Dobrý den, chtěla by jsem se Vás zeptat. Druhým dnem užívám Amoksiklav a objevil se dnes u mne průjem. Není viditelná krev, barva tam je hnědá. Mám zajít k lékaři a nebo ještě léky užívat? Dekuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vážená paní Jano, průjem jako vedlejší účinek antibiotik souvisí s jejich žádoucím účinkem, t.j. vyhubením mikrobů v organizmu. Antibiotikum často vyhubí i neškodné mikroby, které se v zažívacím ústrojí vyskytují přirozeně. Doporučuji Vám konzultovat Vaše obtíže s lékařem, který Vám užívání antibiotika ordinoval. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x