Prvence trombozy pokud je noha v sádře

Dobrý den, před pár dni jsem si vyvrkl kotník, chůze nebyla prakticky bolestivá, ale na noze se udělala podlitina a otok, lékař po zrentgenování určil diagnózu: poraněný přední tibiofibulární vaz (snad to píši správně) a léčbu čtyřtýdenní fixaci v sádře a jako lék mi řekl, že mám brát půl tablety anopyrinu jednou denně, vzhledem k tomu že při fixaci nohy sádrou až pod koleno (jedná se o lehkou sádru) hrozí určité riziko trombozy bych se ale chtěl zeptat jestli je anopyrin dostačující, jelikož jsem z více zdrojů četl, že anopyrin se již dnes nepovažuje za dostačující jako prevence vzniku trombozy, případně bych se chtěl zeptat jak je ještě možné předcházet tomuto onemocnění a snížit tak riziko jeho vzniku. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle posledních doporučení se i anopyrin považuje za dostačující. Větší ochranu by Vám zajistilo podávání tzv. nízkomolekulárních heparinů, které by jste si ale musel sám injekčně aplikovat. Vzhledem k Vašemu věku je ale riziko trombózy malé.

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: