Pseudocysta

Chci se zeptat na syna , který má 9 let. Měl časté bolesti hlavy, třikrát během roku měl kolapsový stav, ten poslední měl i křeče v končetinách.. Bylo podezření na epilepsii, EEG bylo v pořádku, na MR mozku byl nález: Těsně nad frontálním rohem levé postranní komory pseudocysta 6,4 x 4,3 mm v jejímž těsném okolí je naléhající menší zóna sníženého signálu v FLAIR odpovídající nejspíše postmalatické periventrikulární přestavbové změně.(opsáno z lékařské zprávy..) Chci se zeptat jestli je to normální a dá se s tím žít.. Doktoři mi říkali, že to nic není ale já tomu moc nevěřím... \nemůže to mít vliv na bolest té hlavy nebo na ty kolapsové stavy ?? Děkuji Z.

Odpověď odborníka:

Nález je opravdu minimální, asi není třeba si s tím dělat starosti, může se jednat o vrozenou záležitost. Nebyly třeba nějaké komplikace kolem porodu? Pseudocysta podobné velikosti bolesti hlavy nepůsobí.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x