Radijód

Užívám Lamictal, jsem po trombóze v třísle a užívám Warfarin, mám intrakraniální ložisko TPO v oblasti měkkých mozk.plen nejasé etiologie, 20 let trpím febriliemi nejasné etilogie (trvající horečnaté stavy až 40°c po dobu 3 týdnů), nyní mne čeká radioléčba po operaci - papilárním karcinomu štítné žlázy, nebylo by pro mne vhodnější před aplikací jódu použít thyrogen, než vysazovat léčbu euthyroxem?děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel jsem nedešifrovala, co to znamená ložisko TPO, ale v každém případě, jak jsem vám již psala dříve, o podání Thyrogenu rozhodují vždy na konkrétním pracovišti Nukleární medicíny po zvážení všech pro a proti. A protože zde mají jistě maximum zkušeností, doporučuji vše v případě pochybností znovu probrat s vaším ošetřujícím lékařem tam. Je mi líto, že vám nedokážu více poradit.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: