Radikulopatie

  • Dotaz od: Milan Gabor
  • Publikováno: 30.3.2010
  • uLékaře.cz

Dobry den,pred casem jsem se u vas informoval ohledne bolesti v bederni pateri.Udelal jsem presne to co jste mi poradily.Vysetreni na neurologii prokazalo,ze je to stuhlost svalu, na ortopedii to potvrdily.RTG+EMG+CT negativni,presto bolest neustupuje,naopak se zhorsuje.Rehabilitace na danou oblast zabiraji jen docasne,pote se vraci jeste vetsi bolest.Lekari mi tvrdi,ze to to se neoperuje,ale ja jsem uz bezradny.V noci nespim,a pokud usnu tak na hodinu a pak se probouzim s ukrutnymi bolestmi.Chtel jsem aby me hospitalizovali,ale to mi bylo odmitnuto s tim,ze muj stav neni tak vazny.Jsem clovek,ktery vydrzi velkou bolest,ale tohle se uz vydrzet skutecne neda.Poradite mi co dal? Diky M.Gabor

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může jít o svalové postižení - tzv. spasmy a ty jsou dlouhodobé a někdy úporné. Přece jen by ale měly mít svoji příčinu a ta y se měla aktivně hledat. Můžete zkusit manuální masáže u certifikovaného terapeuta /je to prostě ten, který se bude zabývat vaším tělem rukama a nebude vás pouze odkazovat na procedury/, můžete vyhledat opět certifikovaného terapeuta v oboru Dornova masáž (vyhledejte na internetu) a také zkusit třeba lázeňské procedury, ale nevím, zda by vám lékaři lázně napsali na "křížek" /to znamená bezplatně/. Zkuste ještě konzultaci u jiného odborníka na neurologii, vemte s sebou všechny předcházející nálezy a požádejte o zhodnocení stavu a ev. navržení léčby. Pokud by lékař ani opakovaně příčinu nezjistil, zkuste kontaktovat v okolí ambulanci pro léčbu bolesti, kde se podobnými situacemi zabývají, kontakt naleznete zde: http://www.linkaprotibolesti.cz/index.php?id=0500. Víc pro vás na dálku udělat nemohu. Držím pěsti. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: